сряда, 17 януари 2007 г.

Европейските перспективи на Турция

Българските евродепутати трябва решително да се противопоставят на всякакви идеи за еврочленство на Турция. Разширяването трябва да върви към Украйна, Беларус, Грузия и Армения. Действително Европа е християнски клуб и нямаме място в него за други "култури и религии". Модерната цивилизация е построена на хилядолетни традиции, които християнството е обобщило по най-добрия възможен начин. То е дало основите на евроамериканската култура - Вяра в Бог, свобода на мисълта, словото и делото, стремеж към щастие, свободна стопанска инициатива, любов към ближния. Ислямската традиция е точно обратното - теократична, тоталитарно-авторитарна обществена подредба, феодално-родови зависимости, корупционни практики, неуважение към живота на другите и собствения също. Робско положение на жените и децата. Агресия към неислямските народи - "Свят на исляма" и "Свят на войната" и разбира се джихада. С такава религия и изповядващите я в общ европейски дом не може да се живее съвместно. А ако някой мисли, че ще има "евроислям", който ще е реформиран и хуманистичен да чете историята от 622 г. насам.
И като стана дума за национална кауза, някой иска ли да няма граница между 7 милионната България и 70 милионната Турция и свободно движение на стоки, хора и капитали? Аз не искам. Защото познайте кои капитали и хора накъде ще текат?
А поводи да отказваме на Турция еврочленство дал Господ. Първо да ни върнат 11 милиардния дълг в долари дължим на тракийските бежанци за имотите им заграбени от Турция. Признат дълг в международен договор. Второ да се изтеглят от Северен Кипър турските войски и когато Кипър се обедини да видим десетина-двадесет години как християни и мюсюлмани, турци и гърци, бивши поробители и бивши поробени ще изградят обща "демократична, хуманна и толерантна" държава.
Трето турското разузнаване и дипломация да спрат да се месят в българските вътрешни работи чрез филиала си ДПС, който впрочем трябва незабавно да разтурим ако си спазваме конституцията.
Четвърто Турция да признае геноцида над арменците.
Пето да даде свобода на кюрдите в територията си каквато имат турците в България.
И т.н и т.н ........
Като изпълнят тези условия и България е 100 милионна, а Турция остане на 80 милиона ще можем да говорим за европейските перспективи на турските комшии. Е има и друг начин... ако турците някак си преместят държавата си на британския остров - примерно в Шотландия, тогава Англия да настоява толкова много за приемането й и да си отваря границите с нея.
А, и да не забравя, нашите евродепутати да поискат включването в европейската конституция на уповаването на Господ Бог, който ни е направил такива, каквито сме. Като негови чада му дължим поне тази благодарност.
Това са го направили даже и американците вкл. на банкнотите си, та ние, които сме им родители да не го направим в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар