вторник, 20 март 2007 г.

За свобода на словото и в защита на Конституцията

Ако си съгласен, предай това нататък на всичките си онлайн контакти:

Възразявам 1 милион Бг потребители на Интeрнет да бъдат обявявани за престъпници от хора, които грубо, брутално, безцеремонно и очевидно умишлено погазават основни човешки права, Конституцията на БГ, куп български закони и подзаконови актове в защита на частни интереси. Това се нарича корупция, превишаване на правата и злоупотреба със служебно положение. В тази връзка настоявам за намеса на главния прокурор на РБ, незабавна оставка и уволнение на лицето Явор Колев, на прекия му началник в ГДБОП, шефа на ГДБОП и министъра на вътрешните работи Румен Петков, като некомпетентни, служебно несъответстващи на изискванията за заемната времено от тях длъжност и пряко отговорни за това продължаващо пълно беззаконие.

Настоявам Главна прокуратура да започне разследване на очевидно организираната престъпна дейност на въпросните лица, предвид високата й обществена опасност.

Настоявам Народното събрание да приеме резолюция, забраняваща подобни мракобесни действия в бъдеще и да предприеме спешно мерки за драстични промени на ЗАПСП и привеждането му в съответствие с адекватностите на момента или поне го хармонизира с действащото в момента законодателство в ЕС, което ЗАБРАНЯВА преследването на нарушения на авторското право без търговска цел и без особени вредни последици (за разлика от промените в бг Наказателния кодекс, приети м. г.), като за целта използва единствено независиими експерти по авторско право, способни да докажат, че не са работили никога за никакви лобистки, търговски и браншови организации на правоносители от типа на BSA, Арсис Консултинг, Профон, Музикаутор и подобни или за големи софтуерни, филмови и музикални компании - поради очевиден конфликт на интереси. Искаме да живеем в правова държава!

Ако си съгласен, подпиши тук:
http://www.bgpetition.com/svoboda_v_internet/index.html