събота, 29 март 2008 г.

В защита на свободата на словото.

Това е филмът на Геерт Вилдерс срещу Корана. Обърнете внимание, че срещу него скочиха всички псевдодемократи и потъпкаха свободата на словото. Нито една телевизия не го излъчи. Опитаха се да го забранят в Холандия. Преди няколко години марокански емигрант уби режисьора Тео Ван Гог, защото си позволи да направи филма "Подчинение" за робското положение на мюсюлманските жени. След това пък папа Бенедикт се извини на мохамеданите, защото цитирал думите на византийски император срещу исляма: "..какво донесе исляма на света освен смърт, страдания и изтребление?" в една своя лекция. Още по-рано - преди 20 години иранският писател Салман Ружди беше осъден на смърт и избяга да живее във Великобритания заради книгата си "Сатанински строфи". Там живееше, ако това изобщо е живот в нелегалност и с охрана. А датските карикатуристи изрисували Мохамед както го виждат и досега треперят за живота си.
За сметка на това на оня малоумник - плагиатор Дан Браун, преписал още по-идиотските писания на Лий - Бейджънт от "Светата кръв и свещеният Граал" никой никога нищо не му забрани. А те всички (макар и да се съдиха помежду си за авторски права) отричат Господ Бог и Светата Църква. Те писаха книги, правиха филми и станаха милионери. Мястото им в ада е осигурено, но на земята никой и с нищо не ги заплашва. Защото срещу нашия Господ може да се пише и говори, включително глупости, а да се кажат истините за исляма е забранено.
Тези двойни стандарти показват, че вече няма свобода на словото. Това дали е демокрация? И накъде е тръгнал така нареченият "свободен свят"?